Nieuws

21-01-2019
Kunstmaand!

Dit jaar is het thema:  'ARCHITECTUUR'. 
 
Op woensdag 23 januari starten we met dit thema middels een introductieles. In de twee weken daarna zullen op donderdagmiddagen workshops plaats gaan vinden. Kinderen kunnen kiezen uit het bouwen van bruggen tot het maken van een moodboard of maquette. Voor elke leeftijd is een passende activiteit bedacht rondom het thema "architectuur". Er wordt klasoverstijgend gewerkt. Ouders kunnen tussen 31 januari en 13 februari binnenlopen en de resultaten bewonderen. De kinderen weten zelf te vertellen waar u in de school moet zijn. 
    


15-01-2019
Start nieuwe kleuters en Kleuterintro:


Ouders van aangemelde kleuters die over enkele maanden 4 jaar worden, ontvangen een uitnodiging voor de Kleuterintro op vrijdagochtend 12  april 2019 van 09.00 tot 10.00 uur.   
U krijgt dan praktische informatie en we maken u wegwijs op school. Deze bijeenkomst is bedoeld voor u alleen als ouder. Vanwege het informatieve karakter is het niet de bedoeling dat uw kind en of broertjes/zusjes hierbij aanwezig zijn.
U kunt tevens kennis maken met andere ouders/verzorgers van kinderen die  in dezelfde periode  starten.


15-01-2019
Opbrengst Kerstactie:


De Wilakkers kiest elk jaar een goed doel waaraan tijdens de kerstperiode aandacht wordt besteed. Dit jaar is de keuze gegaan naar "Het Vergeten Kind".  Deze stichting  ondersteunt kwetsbare kinderen, die uit gezinnen komen met meervoudige problematiek. "Het Vergeten Kind" organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten zij zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. 
Alle ouders en kinderen van de Wilakkers hebben in totaal een heel mooi bedrag van  € 1004,12 bij elkaar gebracht met de verkoop van alle kerstknutsels. Een prachtig resultaat!
 
     
 
11-12-2018
Duurzaam op de Wilakkers:

Zoals u wellicht weet, liggen er zonnepanelen op het dak van de school en is er vorig jaar een nieuwe pui in het trappenhuis geplaatst (isolatie). Sinds afgelopen week staan er in elk klaslokaal 3 gloednieuwe afvalbakken voor papier, restafval en plastic. Zo leren de kinderen hoe ze zelf een steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu.  

06-12-2018
Sinterklaas op bezoek bij de Wilakkers:

Ook dit jaar was het weer groot feest op de Wilakkers.
De Sint kwam samen met zijn makkers.
Hij bracht een bezoekje aan de klassen. 
Waar hij de leerkrachten en de kinderen kwam verrassen. 
Zij strooide daar allerlei lekkers in het rond.
De kinderen vingen alles op met hun handen en hun mond. 
Intussen zijn alle versieringen weggehaald en ververst.
En zijn we helemaal klaar voor de kerst.
De gemaakte foto's zijn digitaal.
Bekijk ze maar snel op het Ouderportaal.
  

03-12-2018
Ouderportaal gelanceerd:

De Wilakkers is met het BasisOnline Ouderportaal gestart, waarmee we de communicatie met de ouders verder willen versterken. Via dit portaal worden o.a. de oudergesprekken gepland, de absenties doorgegeven en korte berichten verstuurd tussen leerkracht en ouders. Tevens vindt u hier ook het laatste nieuws en de jaarplanning. Inmiddels heeft u de nodige informatie over gekregen en ook de inlogcodes zijn verstrekt. De Wilakkers-app is vanaf december niet meer te gebruiken; voortaan kunt u gebruik maken van het ouderportaal.

Mocht u onverhoopt nog niet in staat zijn geweest om de inlog te activeren en het ouderportaal op uw telefoon, tablet of pc te installeren, dan vragen wij u dit alsnog te doen. 

 
14-11-2018
Open podium
 
Dit jaar zullen alle klassen weer een Open Podium verzorgen.
Het Open Podium start om 13.45u en duurt tot 14.30u
Data: 
  • 18 januari: groep 3
  • 8 februari: groep KB en KC
  • 22 maart: groep 8
  • 29 maart: groep 5
  • 5 april: groep 7
  • 12 april: groep 6