Basisschool Wilakkers

Nieuwsberichten van de maand augustus

22-08-2019
Het nieuwe schooljaar is gestart!
We heten de nieuwe kinderen en collega's van harte welkom op de Wilakkers. We gaan er samen een fijn schooljaar van maken!
In de week van 2 september zullen de startgesprekken voor de groepen 3t/m 8 plaats vinden. U heeft dan de gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met de leerkracht(en) van uw kind. Ook kunt u persoonlijke informatie over uw kind(eren) delen, waar de leerkracht op school zijn of haar voordeel mee kan doen. U kunt zelf via het ouderportaal een keuze maken uit de beschikbare data en tijdstippen.  
Vanaf vrijdag 23 augustus kunnen ouders met meerdere kinderen op De Wilakkers, inschrijven via het ouderportaal. De volgende dag vanaf 12 uur zijn ouders met één kind op De Wilakkers, aan de beurt om in te schrijven. U ontvangt een bericht via het ouderportaal met een link waarmee u direct kunt inschrijven.     

-Datum schoolreis
De schoolreis staat dit jaar gepland op donderdag 18 juni 2020. De bestemming is natuurlijk nog geheim….. 

-Studiedag 9 september
Het team gaat aan de slag met de onderwerpen “kunst & techniek” en  “sociaal-emotionele ontwikkeling”. Het is belangrijk om de kennis en kunde op dit gebied up-to-date te houden.  De kinderen zijn deze dag vrij.
 
                                                                       Studiedag.jpg

-Inloopavond 16 september
Op deze dag is er weer een inloopavond. Tijdens deze avond kunnen de leerlingen de school en hun groep laten zien aan (groot)ouders, verzorgers, broertjes en zusjes, oppas etc. U bent samen met uw kinderen van harte welkom tussen 18 en 19 uur.
Voor de ouders van groep 8 zal er aansluitend een informatie-uurtje zijn over het voortgezet onderwijs (19 tot 20 uur). 

-Oproep voor overblijfkrachten
Op de vrijdagen als de kleuters vrij zijn, zijn er te weinig overblijfkrachten. Heeft u tijd om van 11.45 tot 12.45 uur op deze vrijdagen te helpen bij het overblijven, dan kunt u zich aanmelden bij Alexander Fransen. De vrijwilligersvergoeding bedraagt  9 euro per keer.

                                                                   Overblijf.jpg
 

-Dynamo Jeugdwerk: Breakdancelessen
In de bijlage vindt u de flyer voor  Breakdancelessen op de woensdagmiddag bij ’t Akkertje.

-Basisschool Schaatsfestijn
Bijgaand de uitnodiging voor het Basisschool Schaatsfestijn op vrijdag 22 november 2019 in het IJssportcentrum Eindhoven.

-Samen voor alle kinderen
Bijgaande informatie van Anke Turksma, extern coördinatoJeugdfonds Sport, Jeugdfonds Cultuur en Stichting Leergeld. In deze folder staat aangegeven, hoe er aangemeld kan worden voor allerlei activiteiten (sport, cultuur, schoolreis, etc.) als u het financieel moeilijk heeft.
Verdere info is ook verkrijgbaar bij Alexander Fransen.  

-Zwangerschapsverlof
Carolijn Pols gaat met ingang van vandaag met zwangerschapsverlof. Haar taken als intern begeleider van  de groepen 4 t/m 8 worden tijdens haar verlof waargenomen door Eva van Daal.
                                             zwangerschapsverlof.jpg 

-Hulp bij schoolfotograaf op 24 september
Op de oproep in de vorige nieuwsbrief hebben wij helaas nog geen reacties ontvangen.
Welke ouders vinden het leuk om te helpen de kinderen uit de klas te halen en ervoor te zorgen, dat ze piekfijn en met een vrolijke glimlach op de foto kunnen worden gezet? We zoeken 2 ouders voor het eerste deel, vanaf 8.15 uur tot 11 uur en 2 ouders voor het tweede deel van 11.00 tot 14.45 uur. Graag aanmelden bij Helma Lenarts (h.lenarts@skpo.nl).  
                                                       schoolfotograaf.gif

-Cursus blind typen
Nogmaals willen we de cursus blind typen onder de aandacht brengen. De  lessen zijn op woensdagmiddag, bij ons op school. Zie bijlage.

Informatie voor nieuwe ouders

Wilt u extra informatie? Klik op onderstaande links voor meer informatie over hoe u uw kind bij onze school kunt aanmelden.
Daarnaast kunt u als bestaande ouder direct naar het ouderportaal.
We hebben ook de schoolgids ter beschikking.